در بخشی از قسمت نخست پادکست ناریان درباره جشنواره فیلم کن صحبت کردیم. اگر میخواهید در مورد این جشنواره و نقش مد در آن بیشتر بدانید دعوت میکنم این مطلب را بخوانید.
از سال ۱۹۴۶، کن میزبان جشنواره بینالمللی فیلم بوده است. در این فستیوال، هیئتی از داوران در زمینه استعدادهای بینالمللی، در مورد اهدای جوایز به بهترین فیلمهای سال تصمیم میگیرند.
مسابقهای رسمی که در قلب کاخی معروف به کاخ جشنوارهها برگزار میشود. این مسابقه با افتتاحیهای شورانگیز و جوایزی چون نخل طلایی، هر ساله توجه همگان را به خود جلب میکند.
داستان شکل گیری فستیوال کن
جشنواره کن که در اصل جشنواره بینالمللی فیلم نامیده میشود، از سال ۲۰۰۲ و با عاریه گرفتن نام خود از شهری که در آن برگزار میشود، به شهرت بیشتری رسیده است.
هر ساله، این رویداد انحصاری میزبان نمایشهایی برای فیلمسازان، بازیگران، منتقدان و صاحبان صنعت فیلمسازی و سینما است.
از جوایز برتر این جشنواره میتوان به نخل طلا اشاره کرد که توسط هیئت داوران ویژهای متشکل از فیلمسازان و منتقدان شناخته شده بینالمللی به برنده اهدا میشود. در این میان البته باید به بازار فیلم Film du Marché، که همزمان با شروع جشنواره آغاز میشود نیز اشاره کرد که هر سال در زمره بزرگترین رویدادهای صنعت فیلم قرار میگیرد.
کن در ابتدا به عنوان رقیب جشنواره فیلم ونیز، تنها جشنواره بینالمللی فیلم در آن زمان، در نظر گرفته میشد. به همین دلیل چند سال نخست برگزاری این مراسم، سخت و نه چندان مناسب پیش رفت.
برای مثال، در سال ۱۹۳۹ اولین جشنواره به دلیل شروع جنگ جهانی دوم حتی پیش از شروع، لغو شد! اگرچه این جشنواره هفت سال بعد بازگشت، اما به دلیل مشکلاتی در زمینه بودجه، در سالهای ۱۹۴۸ و ۱۹۴۹ برگزار نشد. با این حال، ایده ایجاد فضایی غیرسیاسی که در آن هنر حکمرانی میکرد همهگیر و پرطرفدار بود و نیاز به آن بیش از همیشه احساس میشد.
برگزاری فستیوال کن در ۱۵ سال ابتدایی با سختیها و مشکلات مختلفی همراه بود. اما در نهایت منجر به شکلگیری هویتی محکم برای این جشنواره و تثبیت عنصر هنری آن از طریق اهدای جایزه شد! اعطای این جوایز در طول دهه ۵۰ و تا پیش از معرفی جایزهای تحت عنوان «نخل طلایی» در سال ۱۹۵۵ متأثر از قوانین ساختاری و سختگیرانهای بود که هر روزه شدیدتر میشد.
انتخاب هیئت داوران برای هر جشنواره نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. این افراد به صورت سالانه اعلام میشوند و از آنجا که نمادی از دیدگاه و پرسپکتیو اصلی جشنواره در زمینه شناخت هنری و فیلمسازانی است که تازه به این عرصه وارد شدهاند از اهمیت زیادی برخوردار است.
اگر چه حضور در این جشنواره برای عموم آزاد نیست، اما این شهر همچنان مقصدی برای سینماگران در سراسر جهان به شمار میآید. خرید بلیط برای اکرانهای همزمان که در طی جشنواره اصلی برگزار میشوند، برای عموم آزاد است.
برای افرادی که در زمینه تجارتهای مرتبط با این صنعت فعالیت میکنند، حضور هر ساله در این جشنواره ضروری است. این رویداد یا جشنواره بینالمللی، فضایی جهت کشف استعدادهای جدید و آخرین ترندها برای فیلمسازان، هنرمندان و بازیگران فراهم میکند. کن، جشنوارهای که با حضور در آن میتوان تجربه کاملی از دنیای فیلم و هرآنچه به آن مربوط است، داشت. بالطبع، اولویت حضور با دانشآموختگان مدرسه فیلم، سینما خانههای هنری، فیلمسازان حرفهای و قطبهای اصلی این صنعت است.
همانند هر جشنواره دیگری، در جشنواره کن نیز شاهد حضور افراد مشهور و سلبریتیها بر فرش قرمز و گردآمدن پاپاراتزیها در سواحل اطراف آن هستیم!
جشنواره فیلم کن ۲۰۲۲ که در کن فرانسه برگزار شد، مطابق انتظارها، فرش قرمزی پر زرق و برق در عرصه جهانی داشت و توانست تا با مراسم اسکار و مت گالای امسال به رقابت بپردازد!
ستارگان A-list (سطح بالا و برتر) در سفری طولانی از هالیوود، با انتخاب بهترین آیتمها، اعم از کتوشلوار یا پیراهنهای زیبا و با شکوه، تنها برای قدم گذاشتن بر پلههای مخصوص این جشنواره به کن آمدند. این آیتمها اغلب سفارشی، از مجموعههای اوتکوتور یا آنچه به تازگی در کالکشنهای برندها ارائه شده، انتخاب شده بودند.
فستیوال کن پس از لغو شدن در سال۲۰۲۰ به دلیل همهگیری کرونا، سال گذشته با شور و هیجان کامل بازگشت تا ستارههای این عرصه با انرژی فوقالعادهای بر فرش قرمز بدرخشند.
«سو جو پارک» لباسی با طرح چاپ شده به تن داشت که روی آن و در قسمت بالاتنه، سوتینی بادکنکی کار شده بود. این لباس از کلکسیون جدید این برند به تن داشت. مدل فرانسوی «ژانه کادیو» نیز در کنار پارتنر خود «جیک جیلنهال» لباسی به رنگ سرخابی- ارغوانی به تن داشت که بالاتنه آن طرحی از لبهای برجسته براق بود!